VOC - Kamer Antwerpen vzw

Caravaggio, een leven tussen licht en duisternis

In deze groots opgezette biografie laat de auteur op bijzonder verhelderende wijze zien hoe Caravaggio’s schilderijen, die het hart van dit boek vormen, zich onderscheiden door hun dramatiek, hun directheid en menselijkheid en hoe volledig de schilder brak met de conventies van zijn tijd. Dit standaardwerk werpt een heel nieuw licht op de vriendschappen en vijandschappen van de schilder, zijn seksuele geaardheid, de omstandigheden die hem in 1606 tot de moord brachten die zo’n lange schaduw over de rest van zijn leven zou werpen, zijn gevangenschap en de gebeurtenissen die hebben geleid tot zijn vroegtijdige dood.

Andrew Graham-Dixon schreef een groot aantal boeken over kunst, die vele malen zijn bekroond. Voor de BBC presenteerde hij zeven tv-series. Al meer dan 25 jaar heeft hij een column, eerst in The Independent, tegenwoordig in The Sunday Telegraph. Ruim tien jaar heeft hij het leven en werk van Caravaggio bestudeerd.

‘Zowel dit bloedstollende relaas als de beschrijvingen van Caravaggio’s werk waarmee het doorspekt is, getuigen van de aanzienlijke vaardigheden van Graham-Dixon als verteller en onderzoeker.’ NRC Handelsblad

‘Veelgeprezen biografie.’ Trouw ‘Enthousiast, toegankelijk en met een scherp oog voor detail.’ VPRO-gids

Auteur: Andrew Graham-Dixon
Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: september 2012
ISBN10: 9046814114
ISBN13: 9789046814116