Wil jij de VOC-kalender in realtime in je agenda? Scroll helemaal omlaag en klik op de “Abonneer op kalender”, kies vervolgens Google Calendar of iCalendar.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

de Zomer van Wechel

28 augustus 2022 * 10:15 19:00

Op 28 augustus 2022 kan je deelnemen aan een exclusieve “Schilderswandeling” doorheen Wechelderzande.
De gemeente Lille zet samen met de heemkundige kring Norbert de Vrijter, het rijke schildersverleden van Wechelderzande in de kijker. De tocht start en eindigt in de buurt van brasserie De Keizer.

Onder leiding van Rosette Dillen Voorzitster van de Heemkundige Kring Norbert de Vrijter krijg je een schat aan informatie over de Wechelse schilders”,
“Op het einde van de negentiende en bij het begin van de twintigste eeuw vonden heel wat bekende schilders hun weg naar Wechelderzande. De Brusselse kunstschilder A.J. Heymans kwam vanaf 1876 tot 1914 elk jaar maandenlang naar Wechelderzande, het dorp van zijn moeder”. Ook Jaak Rosseels en schilder-architect Henry van de Velde werden aangetrokken door de heide en de korenvelden. Met herberg De Keizer als uitvalsbasis ontstond er zo een heuse kunstenaarskolonie en wordt Wechelzande daarom wel eens “het schildersdorp” genoemd.

Na deze aangepaste, gegidste wandeling gaan we samen lunchen in “De Keizer” waar je kan kiezen tussen stoofvlees of koninginnehapje met frietjes.

Na de lunch kunnen jullie de “Zomer van Wechel” bezoeken in en rond Hof D’Intere met werk van professionele en semi-professionele kunstenaars uit verschillende disciplines, zoals beeldhouwwerk, fotografie, grafiek, installaties, mixt media, schilderkunst,…

Om 15:00 kan je, bij een drankje, genieten van een musikale omkadering.

Praktisch

• Afspraak 10:15 voor “De Keizer”, naast de kerk van Wechelderzande
• Verdelen audiosysteem. Je kan de oortjes van je GSM hiervoor gebruiken of aankopen aan 2€. Indien nodig gelieve gepast geld mee te willen brengen. Wens je meer te weten klik dan hier https://dinamo.warande.be/pQbOaua/audiosysteem
• Deelnameprijs 30€/deelnemer. Inbegrepen gids, keuze stoofvlees of koninginnehapje met frietjes. Drankbonnetje te gebruiken op de “Zomer van Wechel”
• Drank voor eigen rekening.

website: https://www.dezomervanwechel.be/

Online inschrijven

  Je naam

  Je e-mailadres

  Ik ben/wij zijn lid van

  aantal Stoofvlees:
  aantal Koninginnenhapje:

  This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.