VOC - Kamer Antwerpen vzw

Geleid bezoek St.Jacobskerk * 10 dec 2021

Deze activiteit is volzet

Zoals u reeds via diverse kanalen vernomen hebt, werden per 1 november 2021 de Coronamaatregelen verstrengd.

Dit heeft gevolgen voor deze activiteit

  1. éénieder brengt zijn COVID-certificaat of Covid Safe Ticket mee,
  2. het dragen van een mondmasker is verplicht bij alle verplaatsingen binnen.

Meer info over het COVID-certificaat vind je op https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat#procedure

Op een boogscheut van de (over)drukke Meir ligt de indrukwekkende St.Jacobskerk. Deze kerk is één van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad en na de kathedraal, de oudste parochiekerk.

Met de steun van Onroerend Erfgoed Vlaanderen is de totaalrestauratie van de Sint-Jacobskerk in 2019 gestart en onlangs beëindigd in oktober 2021.

De grote werken aan de westzijde van de kerk werden afgerond. Tot aan de start van de werken aan de oostzijde in 2022, is de kerk in november en december volledig toegankelijk. De stofwand, die de westzijde afsloot is opnieuw verwijderd zodat het verschil tussen het gerestaureerde en het niet-gerestaureerde deel van het gebouw duidelijk te zien is. Een uniek moment in de geschiedenis van de kerk!

Een TOPA-gids, dit is een erkende kerkgids die deel uitmaakt van Toerismepastoraal Antwerpen v.z.w. (TOPA), neemt ons gedurende 2 uur mee op een boeiende rondleiding.

De rondleiding is aangepast aan de interessesfeer van de VOC met extra belangstelling voor belangrijke handelsfamilies in Antwerpen en sponsors van de bouw en decoratie van de Sint-Jacobskerk. De Michiel Coignet-tentoonstelling wordt hierin mee opgenomen.

Afspraak

Om 14u aan de ingang van de kerk langs de St.Jacobsstraat.

Deelnameprijs

  • leden: 6 eur
  • niet-leden: 8 eur

Aanmelden

Deze activiteit is volzet.