Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Harpconcert met Jacques Vandevelde

16 oktober 2020 * 15:00 - 17:00

Met Jacques Vandevelde (harpist) gaan we een uitzonderlijk mooie ‘praat onder de mast’ beleven. Wij zijn op vrijdag 16 oktober vanaf 15u welkom in de Antwerpse Sint-Andrieskerk.

Wat Jacques te bieden heeft

een passie
Gedreven door de passie voor het instrument als medium zoekt hij naar de meest aangename innemende, fascinerende klankwaarde van de HARP. Door het zelf ontwerpen en maken van de snaren en het zelf ontwikkelen van de harpen kon hij een eigen klankwaarde bekomen.
Het daarmee oproepen van de zon, zee en emoties is zijn passie.

dubbele harp
Naar analogie met de orgels, voorzien van dubbele klavieren, creëert Jacques een diversificatie van frisse, bijzondere klanken en speciale effecten op dubbele harp. Zijn manier van harp bespelen is daarom uniek in Europa en ver daarbuiten. Zijn repertorium is enorm uitgebreid.

een apart geluid
Jacques verrast door het bijzonder aangenaam en fris geluid van zijn twee harpen, simultaan bespeeld. Zijn jarenlange ervaringen met de Zuid-Amerikaanse muziekculturen beïnvloeden zijn harpspel. Zijn muziek is doorspekt van het gebruik van de ritmes en accenten uit elk land van dit fascinerend continent, met speciale aandacht voor de cultuur van de Arpa Llanera uit Venezuela.

>> website Jacques Vandevelde

Afspraak

Deze activiteit is voorbehouden aan leden. Echter, elk lid mag niet-leden uit zijn bubbel meebrengen.

Toegang via de hoofdingang in de Waaistraat.
We houden ons aan de coronaregels: mondmasker, handgel, afstand.
De spaardoos voor het Autonoom Fonds Hepatologie (= studiedienst transplantatie van het UZA) zal klaarstaan en dezelfde dag stort Maria Colman het totaalbedrag op het rekeningnummer BE31 1001 8931 5555.

Toegangsprijs

  • leden: 10 eur
  • niet-leden: 15 eur

Betaling

Gelieve het door u verschuldigde bedrag van 10 eur per lid en 15 eur per niet-lid te voldoen door middel van overschrijving op onze rekening BE20 0013 6753 1056 met vermelding ‘Harpconcert 16 okt – je naam’

Steun aan het Autonoom Fonds Hepatologie

Het initiatief van dit concert gaat uit van ons medelid Maria Nees-Colman. Een sponsordoos voor het Autonoom Fonds Hepatologie (= studiedienst levertransplantatie van het UZA) zal klaarstaan en dezelfde dag wordt het totaal bedrag doorgestort op het rekeningnummer BE31 1001 8931 5555.

Online aanmelden

De inschrijvingen werden afgesloten.

Gegevens

Datum:
16 oktober 2020
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie: