VOC - Kamer Antwerpen vzw

Lustrumreis naar Zuid-Afrika – oktober – november 2022

Deze reis is exclusief voorbehouden aan leden van de VOC – Kamer Antwerpen vzw

Geachte VOC-leden,
Beste VOC-vrienden,

Iedereen weet natuurlijk dat de VOC werd opgericht in het jaar 1602, en ook dat Paul Koop, onze Stichter-Voorzitter, de VOC – Kamer Antwerpen boven de doopvont hield in januari 2002.

Dat is volgend jaar exact 20 jaar geleden en, zoals hier en daar al rondgefluisterd, willen we dit vieren met een lustrumreis naar het “verversingsstation” bij uitstek van de VOC-schepen die naar het oosten zeilden, namelijk Kaapstad, waar nog ontzettend veel overblijfselen van de VOC te zien en zelfs te bezoeken zijn.

Zoals de kaarten er nu bijliggen zouden we onze reis in oktober-november 2022 aanvatten, en hopen na 17 dagen in de thuishaven terug te keren, iets sneller dus dan de schepen destijds… Onderaan deze pagina vinden jullie een link naar het (voorlopig) programma van deze tocht.

Ergens moet er nog een activiteit ingepland worden met de collega’s van de VOC – Kamer Kaapstad, maar dat kan alleen als onze plannen meer vorm krijgen.

Ondanks het feit dat het programma er goedgevuld uitziet is het de bedoeling om op een aangepast ritme te reizen zodat iedereen ten volle van elk moment kan genieten. Geen rush-rush.

Uitgaande van het idee “hoe meer zielen hoe meer vreugd” willen we op basis van bijgevoegd bestand al eens polsen wie er interesse heeft om deze unieke reis mee te maken. Uiteraard kan dit programma aangepast worden, en alle suggesties in dat verband zijn meer dan welkom. Ook graag jullie mening over de lengte van de reis: moet ze korter zijn, of juist langer? Zijn er activiteiten waarvoor er totaal geen interesse is, of zijn er niet te missen zaken die niet voorzien zijn?

Op basis van bijgevoegd programma zou de totaalprijs neerkomen op afgerond 6.500,- € voor 2 personen, dus 3.250,- € per persoon voor zij die (samen) reizen en dus een kamer delen. Het  supplement voor een single reiziger is 1.180,- €.
    • Deze bedragen zijn exclusief enkele ‘snack’-maaltijden en eventueel extra dranken, tesamen geschat op een 250,- € per persoon.
    • Ook de vlucht(en) zijn niet in deze bedragen inbegrepen. Afhankelijk van waar we zullen vetrekken, en of we een dag- en/of nachtvlucht nemen, schommelen de huidige prijzen tussen de 500,- en de 1.000,- €. Uiteraard zoeken we de meest efficiente oplossing als het zover is.
    • Tenslotte kunnen ook de wisselkoersen van de ZAR t.o.v. de EUR nog voor fluctuaties zorgen, en dat zowel in goede als slechte zin… maar dat hebben we natuurlijk niet in de hand.

Om de organisatie van deze lustrumreis voort te kunnen zetten zouden we graag een idee hebben van wie zou willen meereizen en wie niet. 

Je kunt je vrijblijvend aanmelden via onderstaand formulier.

Alvast bedankt, en
Vriendelijke groeten,

Het bestuur

>> Download het voorlopige programma