In memoriam Magda Lingier

Toen we bij het uitbarsten van de Corona epidemie afscheid moesten nemen van Fernand Huybregts, bestuurslid van Verenigde Oostindische Compagnie Kamer Antwerpen, had niemand verwacht dat zijn vrouw Magda Lingier hem na enkele jaren zou volgen.

Fernand was een gedreven bestuurslid. Door zijn loopbaan in de maritieme sector kende hij vele personen die verbonden waren met de handel op zee.
Magda was altijd aan zijn zijde en op vele reizen met ons genootschap was haar belangstelling voor de scheepvaart in de Gouden Eeuw opvallend. Dikwijls bespraken we dan in een gezellige afspanning de opgedane indrukken.

Ook van muziek hield ze. Zij sloeg geen concert over van het Antwerps Symfonisch Orkest of van Cofena in de Elisabethzaal. Zij was pas grootmoeder geworden, maar de reis naar de Verenigde Staten waar haar zoon woont kan ze niet meer meemaken.

Aan haar familie en haar intieme vrienden brengen wij onze VOC-groet. Moge de zeilen haar vredig begeleiden tijdens haar laatste reis.

Paul Koop


Er is gelegenheid tot groeten op woensdag 10 juli 2024 van 19.00 uur tot 19.30 uur in het Rouwcentrum Sereni | Van Kuyk, Laarsebaan 111 te Merksem.

>> online condoleances