Wil jij de Schorrenagenda in realtime in je agenda? Scroll helemaal omlaag en klik op de “Abonneer op kalender”, kies vervolgens Google Calendar of iCalendar.

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Praat onder de mast – Ge-recht-er

Dirk Van Overloop, kamervoorzitter van het Hof van Beroep in Antwerpen, komt praten over "ge-recht-er". Het recht is geen exacte wetenschap en de rechter doet veel meer dan gewoon wetten toepassen.

Vierdaagse reis Freiburg en omstreken ** VOLZET

Na de nare periode en het enkele keren uitstellen van de Freiburg reis, hebben we de reis voor dit jaar vastgelegd. We hebben geopteerd voor vier dagen in de tweede helft van het jaar, meer bepaald van woensdag 10 tot zaterdag 13 augustus 2022. Zo hopen we om op een ontspannen manier de prachtige steden aan de Rijn, Neckar en de Lahn in rust en schoonheid te ontdekken.

de Zomer van Wechel

Op 28 augustus 2022 kan je deelnemen aan een exclusieve “Schilderswandeling” doorheen Wechelderzande. De gemeente Lille zet samen met de heemkundige kring Norbert de Vrijter, het rijke schildersverleden van Wechelderzande in de kijker. De tocht start en eindigt in de buurt van brasserie De Keizer.

Praat onder de mast – Japan en Vietnam tijdens de beginperiode van de VOC

Japan werd in de zestiende eeuw geteisterd door burgeroorlogen, in een periode waarin de Portugezen het Verre Oosten verkenden op zoek naar handelswaar en zieltjes om te bekeren. De burgeroorlog komt definitief ten einde in 1603. Er bestond echter ook een actieve maritieme handel tussen China, Japan en Vietnam op het einde van de zestiende eeuw, waarvan de stad Hoi An in het centrum van Vietnam een waardevolle getuige is. Wanneer het eerste Nederlandse schip in Japan aankomt in 1600, ontstaat een nieuwe situatie, die bestendigd wordt door formele handelsbetrekkingen met de VOC in 1609.

Praat onder de mast

Naar aloude traditie zien we elkaar op de 1e vrijdag van de maand in het bovenzaaltje van Monico Meir om bij een paar oorlammen bij te praten van boegspriet tot zeil.

Frans Hals – Alle Schuttersstukken

Bezoek aan het Frans Hals museum in Haarlem (het museum van de Gouden Eeuw), waar vanaf 19/09 een tentoonstelling loopt “Frans Hals – Alle Schuttersstukken”.

Meer info volgt later.

Praat onder de mast

Naar aloude traditie zien we elkaar op de 1e vrijdag van de maand in het bovenzaaltje van Monico Meir om bij een paar oorlammen bij te praten van boegspriet tot zeil.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.