Nieuwe biografie van Geo Verbanck

Met genoegen kunnen wij u meedelen dat de langverwachte biografie van Geo Verbanck in druk werd gegeven. Het wordt een schitterend kunstboek van 368 bladzijden, met hardcover. Nog nooit werden zoveel gegevens over Geo Verbanck, in chronologisch verband, bij elkaar gebracht en uitvoerig geïllustreerd met authentieke foto’s.

Met genoegen kunnen wij u meedelen dat de langverwachte biografie van Geo Verbanck in druk werd gegeven. Het wordt een schitterend kunstboek van 368 bladzijden, met hardcover, in een formaat van 24,5 cm x 25 cm, uitgegeven in samenwerking met de Gentse uitgeverij Poespa Producties. De biografie zelf, van de hand van kunsthistoricus Anthony Demey, telt 231 bladzijden. Daarna volgt nog een fotografisch deel van 125 bladzijden, gerealiseerd door fotograaf Roger Laute.

Nog nooit werden zoveel gegevens over Geo Verbanck, in chronologisch verband, bij elkaar gebracht en uitvoerig geïllustreerd met authentieke foto’s. Stap voor stap beschrijft de auteur op meeslepende wijze het leven en de carrière van Geo Verbanck als beeldhouwer en kadert hij dat in de Gentse context. Zo passeren drie grote perioden de revue: 1. Zijn eerste dertig jaren (1881-1910); 2. Zijn carrière als gevestigd beeldhouwer (1911-1941); 3. Met pensioen maar niet met rust (1941-1961).
Roger Laute voegde daaraan zijn persoonlijke fotografische impressies toe van toonaangevende werken van Geo Verbanck.

Eind september-begin oktober organiseren wij een voorstelling van dit kunstboek op een gepaste locatie in Gent, waarvoor u zult worden uitgenodigd. Na de voorstelling zal het boek in de boekhandel liggen aan de prijs van 54,00 EUR. De Stichting Geo Verbanck biedt het u graag aan 49,00 EUR aan, mits u zich daarvoor vanaf nu inschrijft. Betalen doet u op het rekeningnummer van de Stichting: BE92 0015 2440 5823 (BIC: GEBABEBB). Vergeet zeker niet uw naam en adres te vermelden. U kunt het boek dan tijdens de voorstelling ophalen. Indien dat voor u niet mogelijk is, zorgen wij er daarna voor dat het ongeschonden tot bij u komt.

Met een trotse groet,

Anthony Demey – Manu Van Dorpe – Bob Autrique – Laurence Decraene