Terugblik op Verbanckwandeling in Gent

Een terugblik op de Verbanckwandeling in Gent van zaterdag 8 december jl., door Paul Koop.

De 7 deelnemers verzamelden zich bij het MSK van Gent. Het bezoek bewees dat het museum, prachtig gelegen in het citadelpark, een waardige cultuurplaats inneemt naast de meer bekende musea van Antwerpen en Brussel. Een Jeroen Bosch in rust en met gidsbegeleiding bewonderen, is een hoogtepunt.

Het bleef droog. Op de mooie Kouter kwamen nog drie kunstminnaars ons vergezellen. Twee gidsen had Bob Autrique gereserveerd. Wat een plezier om een gids te hebben per vijf mensen.
Het werd een sprankelende wandeling met de beeldende kunstenaar Geo Verbanck.
Wanneer je dan ook nog weet dat Verbanck de grootvader is van Bob, krijgt de een wandeling een diepere dimensie.
De foto’s van Bob spreken meer aan dan een beknopt verslag in woorden, https://bobautrique.smugmug.com/2018/GEO-VERBANCK-WANDELING/

De wandeling eindigde bij het beroemde groepsbeeld van de gebroeders van Eyck, opgesteld vlak tegen de Veith- kapel in het zuid-oost koor van de Sint Baafs, waar het Lam Gods eeuwenlang hing.
Een meesterwerk van Geo Verbanck!

Bij de eerste regendruppels vluchtte de groep in het Vosken. Bij het clair-obscur van de invallende december avond was Gent op zijn mooist in de kertsverlichting met honderden lichtjes vergroot in de regendruppels…

bedankt Bob,

Paul Koop