Uitstel harpconcert 8 mei

Zoals verwacht gaat het harpconcert op 8 mei niet door en ook hiervoor zullen we weer moeten wachten op betere tijden.

Géén plannen met vrienden, géén ‘praat onder de mast, maar ‘blijf in uw kot’… nog altijd. Corona blijft ons ringeloren: het doet pijn dat we dierbaren en vrienden verliezen… Zoveel plannen in onze agenda hebben we moeten wissen.

Alle dagen komen virologen en wetenschapslui ons sturen, ons begeleiden in ons gedrag, ons opleggen dat we nog veel geduld moeten hebben. Toch blijven we hopen, geloven dat deze tijden ooit een herinnering zullen zijn.

Niet volgende week, niet volgende maand, misschien eerst volgend jaar zullen we kunnen genieten van een huisconcert met Jacques Vandevelde.

Wat hij te bieden heeft

een passie

Gedreven door de passie voor het instrument als medium zoekt hij naar de meest aangename innemende, fascinerende klankwaarde van de HARP. Door het zelf ontwerpen en maken van de snaren en het zelf ontwikkelen van de harpen kon hij een eigen klankwaarde bekomen. Het daarmee oproepen van de zon, zee en emoties is zijn passie.

dubbele harp

Naar analogie met de orgels, voorzien van dubbele klavieren, creëert Jacques een diversificatie van frisse, bijzondere klanken en speciale effecten op dubbele harp. Zijn manier van harp bespelen is daarom uniek in Europa en ver daarbuiten. Zijn repertorium is enorm uitgebreid.

een apart geluid

Jacques verrast door het bijzonder aangenaam en fris geluid van zijn twee harpen, simultaan bespeeld. Zijn jarenlange ervaringen met de Zuid-Amerikaanse muziekculturen beïnvloeden zijn harpspel. Zijn muziek is doorspekt van het gebruik van de ritmes en accenten uit elk land van dit fascinerend continent, met speciale aandacht voor de cultuur van de Arpa Llanera uit Venezuela.

Wie kennis wil maken met het leven en werk van Jacques Vandevelde, kan een kijkje nemen op zijn website, www.jacquesvandevelde.be. Onder videos kan je enkele van zijn uitvoeringen beluisteren, http://www.jacquesvandevelde.be/videos/