En de VOC zeilt verder …

De voorbij weken waren een bewogen tijd. Ook de VOC Kamer Antwerpen kon niet ontsnappen aan de gevolgen van de Coronacrisis.

Joffrouwen en Hoogmogenden,

Er zijn twee maanden verlopen. En wat voor maanden. Fernand Huybregts en Daniel Willaeys namen afscheid van ons, zo plotseling en onverwacht .

De activiteiten van onze V.O.C., moesten we, de een na de andere, afzeggen: de maandelijkse ‘Onder de Mast’, het Harpconcert bij Maria Colman, de Van Eyck expositie in Gent, de uitstap naar Middelburg en de herfstreis naar Heidelberg en Freiburg.

We konden elkaar niet ontmoeten, een goed glas drinken en het wel en wee met elkaar delen. De essentiële voorwaarden van het samenleven ontbraken.

Dit alles gebeurde in de korte tijd na het vaarwel van Stan van de Looverbosch.

Intussen zat het bestuur niet stil. Samen met onze nieuwe bestuurders Jan Roebben en Remy Appermont werd er druk gebeld en gemaild met Emy Vanderveken, Veerle van Hove, Frank Wagemans en mijzelf.

Emy ontbolsterde zich tot een ‘digitale’ ontdekkingsreizigster en duikt regelmatig in haar rijke bibliotheek en brengt goede ideeën voor nieuwe acties.

Er worden nieuwe plannen gemaakt. De boekhouding en haar fiscale aspecten zijn op orde. De juridische zaken staan klaar op uitgevoerd te worden.

Er komen nieuwe lidkaarten. De Freiburg reis is verschoven naar 20 tot 24 april 2021. De nieuwe ‘onder de masten’ plannen we vanaf september.

Hebben jullie suggesties voor bezoeken, lezingen en uitstappen? Laat het ons weten.

Zorgen jullie er voor gezond te blijven. Het lenteweer zal er beslist toe bijdragen.

En noteren jullie reeds : zodra we opnieuw voor de wind mogen varen, gaan we alle zeilen hijsen. We hebben dan lang genoeg aan wal gezeten.

Dan drinken we een ‘borrel vol rum’.

Paul Koop voorzitter

18 mei 2020